További kettősmérések

A Webb Society kettőscsillag szekciója évenként egy körlevelet ad ki, és bár az Interneten történő megjelenés valamelyest felgyorsul ennek következtében, de az év elején végzett észlelések így is egy éves késéssel kerülnek a nyilvánosság elé. Ezzel szemben a Dél-Alabamai Egyetem által kiadott, szintén kettőscsillagokkal foglalkozó Journal of Double Star Observations negyedévenként jelenik meg, és a DSSC-hez hasonlóan bármely ország amatőrcsillagászai számára biztosít fórumot. Ernő felvette velük a kapcsolatot, és a 2007,197-2007,205 időszakban végzett 124 pozitív és 4 negatív kettősmérése már meg is jelent a JDSO 4. kötete 4. számában.

Az érdeklődők az alábbi linkre kattintva az Ernő munkáját ismertető cikket olvashatják (PDF formátumban) - természetesen angol nyelven.

Double Star Measures Using a DSLR Camera


A 2007,249-2007,268 időszak kettősmérései az alábbi linken elérhető PDF fájlban olvashatóak:

Double Star Measures Using a DSLR Camera #2

A teljes anyag (mérési adatok Excel táblázatban és minden rendszer képe) angol nyelvű, 1,3MB-os ZIP állománya az alábbi címről tölthető le:

jdso2.zip


A 2007,276-2007,284 időszak 192 párról készült 1855 mérése az alábbi linken elérhető PDF fájlban olvasható:

Double Star Measures Using a DSLR Camera #3

A teljes anyag (mérési adatok Excel táblázatban és minden rendszer színes(!) képe) angol nyelvű, 926KB-os ZIP állománya az alábbi címről tölthető le:

jdso3.zip


Akit a korábbi számok érdekelnek, vagy a kiadvány(ok) más írásaira is kíváncsi, kattintson az alábbi linkre, és a JDSO kezdőlapján, a menürendszer segítségével mindent megtalál.

Journal of Double Star Observations